LIVRĂM DORINȚE în IAȘI

Termeni și condiții de utilizare

Acești termeni generali de utilizare și informații legale (în continuare „Termeni generali”) se aplică website-ului societății Marketix S.R.L, (în continuare „Curieras”), al cărui domeniu este www.curieras.ro.

În conformitate cu prevederile legislației aplicabile, sunt prezentate mai jos detaliile de identificare ale proprietarului siteului:
Denumire juridică: Marketix S.R.L.
Sediu social: Strada Pompieri, nr.4, bloc 649, scara C, ap. 2
Detalii de înregistrare Registrul Comerțului: J22/307/2016
Cod de Identificare Fiscală: 35590478

Aceste condiții generale de utilizare și informații legale (în continuare, Condiții generale) se aplică site-ului web www.curieras.ro al cărui domeniu este www.curieras.ro. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu acești termeni de utilizare. Dacă nu sunteți de acord, vă rugăm să vă abțineți de la a-l utiliza.

Prin aceste condiții generale, SC MARKETIX SRL (numită în continuare „ Curieraș” ) pune la dispoziția utilizatorilor (în continuare Utilizatori) site-ul web www.curieras.ro (denumit în continuare site).

S.C MARKETIX S.R.L a cărei activitate principală este dezvoltarea și gestionarea site-ului Curieraș, permite anumitor magazine locale din Iasi, denumite in continuare magazine partenere, cu care S.C. MARKETIX S.R.L poate menține un acord comercial pentru utilizarea site-ului, să ofere și / sau să insereze o serie de produse și servicii. Clientul are posibilitatea de a solicita achiziționarea și / sau colectarea de produse și servicii de la aceste companii, personal, prin mandatul pe care îl conferă unui terț atunci când solicită o comandă prin intermediul site-ului, situație în care Curieraș acționează ca un simplu curier. Prin urmare, nu poate și nu își asumă nici o responsabilitate pentru calitatea produselor sau furnizarea corectă a serviciilor oferite de către Magazinele partenere.
De asemenea, www.curieras.ro este un site de intermediere în contractarea online a serviciilor „la cerere” si de livrare a acestora către clienți. Acesta își propune să le livreze celor care comandă prin intermediul site-ului, produsele listate de către magazinele partenere. De asemenea Curieraș efectuează și servicii de curierat în interiorul orașului Iași și în zonele limitrofe.

Accesul la site implică cunoașterea și acceptarea expresă și fără echivoc a acestor Condiții generale de utilizare și a contractării și a Politicii de confidențialitate și a Politicii privind cookie-urile de către toți Utilizatorii. 


Utilizatorul va fi singurul responsabil în cazul utilizării datelor menționate sau a serviciilor Site-ului de către terți, inclusiv manifestările și / sau conținutul vărsat pe site.


Utilizatorul va fi singurul proprietar al conținutului postat de acesta pe site.


Curieraș nu poate garanta identitatea Utilizatorilor înregistrați, prin urmare, nu va fi responsabil pentru utilizarea identității unui Utilizator de către terți. Utilizatorii sunt obligați să informeze imediat Curieraș despre furtul, dezvăluirea sau pierderea conținutului înregistrat pe site, comunicându-l prin canalele de comunicare oferite de Curieraș.

Atunci când un Utilizator înregistrat ca Client are nevoie de ajutor cu un mesaj, trebuie să meargă pe site-ul web corespunzător și să solicite serviciul prin mijloacele electronice menționate.

 

Serviciul de bază constă în colectarea unui produs și livrarea ulterioară a acestuia, ambele adrese stabilite de Client, cu condiția să se afle exclusiv pe teritoriul de operare al Curieraș. De asemenea, Clientul poate solicita Curieraș să cumpere produse în persoană, să le ridice și să le livreze la adresele indicate, considerându-se că între client si proprietarul site-ului se naște un mandat expres în acest sens , respectiv să se achiziționeze produsele comandate de către Utilizator (client) în numele lor și conform indicațiilor și specificațiile furnizate de acesta din urmă.


Clientul este singurul responsabil pentru alocarea corectă a adreselor de livrare și colectare de pe site, scutind astfel pe Curieras și angajații acestuia de orice neglijență sau eroare în colectarea sau livrarea comenzii derivate din alocarea eronată a adreselor de livrare și colectare. În consecință, Clientul va trebui să își asume costul derivat din aceste situații.
Clientul trebuie să furnizeze toate informațiile, cât mai detaliate, cu privire la serviciul pe care il solicita. Pentru aceasta, puteți introduce comentariile pe care le considerați utile în secțiunea „comentarii”, precum și, după caz, puteți atasa o fotografie pentru identificarea comenzii.


Clientul va avea o comunicare constantă cu persoana care livrează produsele, putând sa îl contacteze în permanență, astfel încât acesta să execute mandatul conferit conform instrucțiunilor proprii ale Clientului.
Pentru a facilita comunicarea directă cu angajatul care livrează și în cazul în care există vreo incidență în procesarea comenzii și / sau pentru a comunica orice modificare a acesteia, Curieraș pune la dispoziția utilizatorilor și numărul de telefon al angajatului care livrează, care va permite contactul direct și imediat între utilizator și acesta în timpul executării comenzii.


În cazul în care utilizatorul dorește să comunice cu angajatul care face livrări sau cu „ Curieraș” după finalizarea comenzii, acesta trebuie să utilizeze formularul de contact prezent pe site și să contacteze serviciul pentru clienți.
Clientul nu va putea solicita despagubiri de la ”Curieraș„ dacă prejudiciul a rezultat în urma neglijenței sau a existenței unor erori în indicațiile pe care le transmite pentru achiziționarea produsului pe care solicită să îl cumpere dintre cele existente pe site sau din magazinele fizice. În consecință, Clientul va fi cel care trebuie să își asume costul derivat din expedierea incorectă a indicațiilor produselor de pe site (adică adresa incorectă, produsul incorect).

 

În măsura în care prețul produsului / serviciului nu este înregistrat pe site și din moment ce prețurile înscrise pe Site sunt orientative, Clientul poate seta un preț aproximativ. În acest caz, serviciul sau produsul pot fi achiziționate personal de către angajatul ”Curieraș” în conformitate cu ceea ce a estimat Clientul și niciodată pentru o sumă mai mare de 30% din estimarea menționată.


În cazul în care prețul este mai mare, angajatul „Curieras” va contacta Clientul pentru a-l informa despre această situație, iar acesta va fi cel care va lua decizia finală de a continua sau nu achiziționarea. În această situație, ‚,Curieraș” , cu unicul scop de a ajuta Utilizatorul, poate furniza o estimare aproximativă a prețului, fără ca o astfel de estimare să fie obligatorie la prețul final care trebuie plătit de Utilizator.
Dacă produsul și / sau serviciul nu sunt disponibile, angajatul „ Curieraș” trebuie să apeleze Clientul pentru a explica opțiunile. În cazul în care Clientul nu este de acord cu oricare dintre opțiunile invederate și, în consecință, nu este interesat de opțiunile alternative, el trebuie să își asume politica de anulare prevăzută în aceste Condiții generale de utilizare). Dacă Clientul nu răspunde la apeluri, angajatul va aștepta 5 minute înainte de a pleca.
În cazurile în care Clientul nu se află la locul desemnat pentru livrare, Curierul va păstra produsul timp de 4 de ore sau 5 minute în cazul produselor perisabile. De asemenea, Clientul trebuie să-și asume 100% din costul serviciului, precum și prețul produsului .


După finalizarea comenzii, în cazul în care a fost solicitată achiziționarea a unui produs, Curierul va livra Clientului bonul fiscal fizic corespunzător produsului respectiv și / sau prin e-mail. Dacă mesajul este pentru simpla livrare a unui produs, Curierul îl va livra Clientului la locul și ora exactă pe care acesta le indică.


Proprietarul site-ului își rezervă dreptul de a verifica comunicațiile făcute de Utilizator în acest sens în scopul colaborării și controlului său.


„Curieraș” recomandă Utilizatorului, atunci când comandă produse alimentare să solicite restaurantului sau unității care oferă, prin mijloacele oferite de site, informațiile privind conținutul și compoziția produselor alimentare comandate.

În cazul în care Clientul dorește să procedeze la returnarea unui produs sau dorește să facă o reclamație cu privire la prestarea unui serviciu, partea responsabilă finală va fi întotdeauna comerciantul de la care s-a făcut achiziția. În cazul rambursării sumei de cumpărare către Client, comerciantul va avea puterea de a decide metoda de returnare.


Este posibil ca anumite unități să nu aibă spații deschise publicului, astfel încât utilizatorul să nu poată avea acces la acestea pentru a procesa returul sau revendicarea. În aceste cazuri, Utilizatorul trebuie să contacteze „Curieras”, prin canalele prezente pe Platforma, pentru a obține ajutorul și suportul necesar.


În cazul în care Utilizatorul dorește să proceseze returnarea unui produs pentru nerespectarea a ceea ce a fost solicitat prin intermediul site-ului, Utilizatorul trebuie să furnizeze o fotografie a comenzii totale împreună cu o listă a produselor incorecte sau nedivizate, precum și alte dovezi care demonstrează inadecvarea produsului solicitat.


Clientul trebuie să verifice produsele pe care curierul le livrează la adresa de livrare înainte de a efectua plata atât pentru produs cât si pentru livrare. Odată cu plata, Clientul confirmă ca produsul este cel comandat.

Utilizarea Platformei pentru clienți este complet gratuită.

Clientul trebuie să plătească doar pentru fiecare serviciu solicitat prin intermediul Site-ului. În plus, în acele servicii care includ achiziționarea unui produs, Utilizatorul trebuie să plătească prețul respectivului produs.

Prețul total al fiecărui serviciu este format din tariful de livrare fix specificat pentru fiecare tip de livrare, precum și, după caz, prețul stabilit de fiecare magazin în cazurile în care Utilizatorul solicită achiziția fizică a unui produs sau serviciu. Curieras își rezervă dreptul de a modifica prețul în funcție de intervalul de timp și / sau distanța în care se efectuează serviciul. În conformitate cu aceste condiții, Clientul va avea dreptul să cunoască prețul serviciului său înainte de a-l comanda. Tariful serviciului de transport poate varia atunci când există circumstanțe de forță majoră sau situații excepționale.

„Curieraș” își rezervă dreptul de a-și modifica prețurile în orice moment. Modificările efectuate vor intra în vigoare imediat după publicare. Utilizatorul autorizează în mod expres pe „Curieraș” să-l trimită prin mijloace electronice, la adresa de e-mail oferită de acesta, primirea serviciilor contractate și / sau facturile generate. În cazul în care necesită o factură, utilizatorul trebuie să adauge datele fiscale pe platformă înainte de a efectua comanda.

Anularea ulterioară a serviciului de către utilizator, atunci când a fost deja confirmată pregătirea comenzii de către afacerea locală și a fost comunicată Utilizatorului, va da dreptul ca „Curieraș” să perceapă Clientului tariful corespunzător. De asemenea, în cazul în care Utilizatorul a solicitat curierului să cumpere un produs în numele său, în cazul în care Clientul anulează comanda atunci când achiziția este deja făcută, acesta își va asuma costurile serviciilor de expediere efectuate de curier, precum și pentru produs. Toate acestea, fără a aduce atingere faptului că Clientul poate solicita un nou serviciu în scopul returnării produselor achiziționate sau ca acestea să fie livrate la o altă adresă. În cazul produselor neperisabile, Utilizatorul își poate exercita dreptul de retragere înainte ca vânzătorul produsului să emită bonul fiscal.

Toate prețurile indicate pe site sunt exprimate in lei.


În conformitate cu cele de mai sus, prețurile aplicabile fiecărui serviciu vor fi cele publicate pe site, sub rezerva particularităților stabilite și aplicate automat în procesul de contractare în ultima fază a acesteia.


Cu toate acestea, prețurile produselor vândute în restaurante și / sau magazine prezentate pe site-ul‚ ,,Curieraș” pot fi orientative. În orice caz, prețurile menționate corespund produselor vândute în restaurante și / sau magazine și sunt stabilite exclusiv de acestea. Clientul poate contacta curierul pentru a confirma prețul final al produselor solicitate.

În conformitate cu natura serviciului oferit de „Curieraș”, Utilizatorul este conștient de faptul că, odată ce un curier a preluat comanda de pe site, executarea mandatului de cumpărare este considerată a fi început și, prin urmare, este posibil ca Utilizatorul să nu aibă dreptul de a se retrage.


În pofida celor de mai sus, costurile de anulare pot depinde de următorii factori:

  • Dacă restaurantul sau vânzătorul produsului au acceptat și au început să pregătească comanda, se va percepe suma produselor. Acceptarea de către restaurant va fi comunicată utilizatorului prin intermediul curierului sau a site-ului.
  • Dacă utilizatorul anulează comanda odată ce curierul s-a deplasat către vânzător în vederea ridicării comenzii, suma taxei de anulare va fi percepută Utilizatorului. Utilizatorul va fi informat despre aceasta prin intermediul curierului.
  • În cazul în care restaurantul sau vânzătorul au acceptat procesarea comenzii, Utilizatorului i se va percepe prețul produselor și taxa de anulare.

Utilizatorul poate consulta costurile totale de anulare pentru fiecare comandă prin intermediul Serviciului Clienți prezent pe site.
Dacă, în plus, la anularea serviciului, curierul (persoana mandatată) a făcut deja achiziționarea produsului sau contractarea unui serviciu, utilizatorul îl poate instrui să-l returneze. În acest scop, Utilizatorul trebuie să satisfacă costul total de achiziție a produselor și costurile de livrare, precum și costul serviciului de retur. În cazul în care curierul a reușit să returneze produsul, utilizatorul va fi rambursat pentru valoarea produsului, iar utilizatorul trebuie, după cum s-a menționat mai sus, să plătească costul celor două servicii de colectare și livrare, precum și returnarea. În orice caz, returnarea va fi supusă politicilor de returnare a comerțului, astfel încât Clientul declară că este conștient de faptul că, în cazul produselor perisabile (adică alimente), este posibil să nu poată continua returnarea și, prin urmare, „Curieraș” va fi împuternicit să încarce atât produsul pe care agentul l-a achiziționat deja sub mandatul său, cât și serviciul de transport suportat.


În cazul în care Clientul a indicat în mod incorect adresa de livrare a produselor, acesta poate introduce o nouă adresă în orice moment. În acest caz, Clientul va comanda angajarea unui nou serviciu și acceptă ca sumele corespunzătoare noii livrări să fie percepute.
Curieraș are formulare oficiale de reclamații la dispoziția consumatorului, în scopul serviciului oferit de „ Curieraș”. Formularele de cerere menționate mai sus pot fi solicitate de către consumator prin intermediul serviciului clienților „Curieraș”, iar opțiunea de acces la acestea va fi trimisă automat. Consumatorul trebuie să precizeze și locația exactă din care se face solicitarea ce trebuie să coincidă cu locul prestării serviciului, în caz de îndoială, acesta din urmă va fi locul unde trebuie depusă cererea.

Clientul are opțiunea de a solicita prin intermediul platformei achiziția față în față de către curier a unei serii de produse și / sau servicii care sunt oferite de unități cu care‚ ”Curieraș” poate avea sau nu un acord comercial.


În acele cazuri în care Utilizatorul dorește să cunoască compoziția și informațiile nutriționale ale produselor prezente pe Site, trebuie să contacteze direct fiecare unitate, astfel încât să poată accesa informații complete despre produse.


Odată ce Clientul selectează una dintre opțiuni, poate completa și comanda folosind un spațiu text gratuit pentru a încorpora informații sau instrucțiuni mai detaliate pentru curierul care este responsabil de efectuarea respectivei comenzi.


Clientul este conștient și acceptă faptul că descrierile și, dacă este cazul, prețurile sau fotografiile produselor și / sau serviciilor oferite pe site sunt realizate pe baza informațiilor și documentației furnizate de comercianți, deci „Curieraș” nu poate să ofere garanții împotriva eventualelor inexactități din descrierile, prețurile și / sau fotografiile menționate.


De asemenea, Clientul acceptă că toate produsele listate pe site-ul „Curieraș”, sunt supuse disponibilității lor și, în acest sens, își asumă posibilitatea ca în timpul îndeplinirii comenzii, produsul și / sau serviciul să nu fie disponibile în Comerț. În plus, prețul produsului poate varia ușor din cauza modificărilor la punctul de vânzare.


„Curieraș” își rezervă dreptul de a retrage orice produs de pe site-ul său, precum și de a modifica conținutul fișei sale de date în orice moment, fără să i se atribuie vreo răspundere.

Prețul produsului și / sau serviciului va fi cel indicat de comerciant prin intermediul site-ului. Cu toate acestea, Clientul este conștient de faptul că, în orice caz, evaluarea economică a unora dintre produse poate varia în timp real, datorită disponibilității stocului unităților oferite pe platformă și că, în orice caz, costul final va fi comunicat întotdeauna Clientului înainte de momentul plății.


Clientul va avea contact continuu cu curierul, care va acționa în numele lor în achiziționarea de produse și servicii, prin urmare, orice modificare va fi comunicată de către curier înainte de executarea mandatului pentru aprobarea Clientului. În cazul în care dorește să facă vreo evaluare cu privire la comanda plasată, Clientul va avea întotdeauna posibilitatea de a contacta direct curierul care execută mandatul acordat.

 

Clientul poate efectua plata produselor și / sau serviciilor în numerar sau prin cardul său de credit sau debit, la livrarea produselor. Plata cu cardul nu va presupune nici un cost suplimentar pentru Client.


În cazul plății în numerar, clientul trebuie să plătească prețul la momentul livrării produsului. Clientul nu poate refuza să plătească costul serviciului de livrare și / sau prețul produsului solicitat.


Atunci când colectarea serviciului pentru clienți nu a putut fi efectuată din nici un motiv, contul utilizatorului va fi blocat atât timp cât datoria nu este regularizată și achitată.

„ Curieraș”, prin intermediul site-ului, pune la dispoziția Utilizatorilor o categorie în care pot selecta dintr-o serie de produse prezente în general, printre altele, în supermarketuri, magazine și / sau unități de îngrijire personală.
Odată ce comanda este făcută, curierul va merge la locurile / locurile de colectare stabilite de utilizator pentru a colecta comenzile împreună cu confirmarea acestora.


Utilizatorul poate anula Comanda în mod gratuit, atât timp cât „ Curieras” nu a acceptat-o. Cu toate acestea, dacă utilizatorul anulează o comandă acceptată , utilizatorul trebuie să plătească 100% din preț pentru anularea unei comenzi deja în curs.


În cazul în care curierul a ajuns la adresa de livrare și destinatarul comenzii nu apare în termen de 10 (zece) minute de încercări de așteptare și comunicare, curierul trebuie să returneze comanda la adresa de colectare inițială, „Curieraș” este împuternicit să perceapă Utilizatorului costurile suplimentare corespunzătoare noului serviciu efectuat.


În cazul în care Utilizatorul are probleme în timpul solicitării comenzii, trebuie să contacteze serviciul de asistență „Curieraș”.


Dimensiunea pachetelor transportate de curieri poate fi supusă unor restricții în anumite circumstanțe.


„ Curieraș” își rezervă dreptul de a modifica prețurile în funcție de ora zilei și / sau de distanța în care se face comanda.


,,Curieraș” oferă Utilizatorului (clientului) un serviciu de livrare pentru produsele achiziționate personal de către curier. Comanda poate fi făcută atât timp cât sunt îndeplinite următoarele condiții în momentul plății comenzii:

  • Serviciul este operațional pentru intervalul de timp ales.
  • Destinația trebuie să fie localizată în Municipiul Iași.
  • Dimensiunea comenzii nu poate depăși dimensiunile: 150/80 cm.
  • Greutatea maximă de încărcat într-o comandă va fi de aproximativ 100 Kg.

Utilizatorii care plasează o comandă care include achiziționarea și / sau livrarea de băuturi alcoolice prin intermediul platformei trebuie să aibă vârsta legală, după ce au împlinit vârsta de 18 ani. Prin plasarea unei comenzi care include băuturi alcoolice, Utilizatorul confirmă faptul că are cel puțin 18 ani. „Curieraș” își rezervă dreptul de a refuza să permită achiziționarea și / sau livrarea de alcool oricui care nu se poate dovedi a avea cel puțin 18 ani.


Această clauză va fi de aceeași aplicare pentru orice alt produs și / sau serviciu similar rezervat pentru majoritatea vârstei în conformitate cu legislația în vigoare și care este solicitat de către un Utilizator prin intermediul site-ului.


În orice caz, „Curieraș „nu este responsabil pentru utilizarea pe care utilizatorii o fac din produsele solicitate din farmacii și nici nu va fi răspunzător pentru cantitățile și / sau condițiile produselor care sunt distribuite de către farmacii.

Site-ul „Curieraș” își rezervă dreptul de a respinge comenzile de la toți Utilizatorii minori

Utilizatorii sunt complet responsabili pentru accesul și utilizarea corectă a profilului și a altor conținuturi ale Site-ului, sub rezerva legislației actuale, precum și de principiile bunei-credințe, la morală, obiceiuri bune și ordine publică. Și, în special, se angajează să respecte aceste Condiții generale de utilizare.


Utilizatorii sunt responsabili de înregistrarea corectă a numelor de utilizator și a parolelor individuale, care nu sunt suficient de transferabile și complexe, precum și de a nu utiliza același nume de utilizator și parolă ca pe alte platforme, toate cu scopul de a-și proteja contul de utilizare frauduloasă de către o parte a terților în afara sie-ului.


Utilizatorii se vor abține de la a-și folosi profilul și restul conținutului site-ului în scopuri sau efecte ilicite și care sunt dăunătoare drepturilor și intereselor terților sau care, în orice mod, pot deteriora, dezactiva, afecta sau deteriora site-ul, conținutul și serviciile sale. Cei care încalcă astfel de obligații vor fi responsabili pentru orice pierdere sau pagubă pe care aceștia o provoacă.
În general, Utilizatorii se angajează, cu titlu de exemplu și fără limitare, să:

  • Să nu modifice sau să modifice, total sau parțial, site-ul, evitând, dezactivând sau manipulând funcțiile sau serviciile aceleiași de la oricare alta;
  • Să nu încalce drepturile de proprietate industrială și intelectuală sau normele de reglementare privind protecția datelor cu caracter personal;
  • Nu folosiți site-ul pentru a insulta, defăima, intimida, încălca propria imagine sau hărțui alți Utilizatori;
  • Nu accesați conturile de e-mail ale altor utilizatori;
  • Nu introduceți viruși informatici, fișiere defecte sau orice alt program de calculator care poate provoca deteriorarea sau modificarea conținutului site-ului sau ale terților;
  • Nu trimiteți e-mailuri în masă și / sau repetitive către o multitudine de persoane sau trimiteți adrese de e-mail ale unei terțe părți fără acordul acestora;
  • Nu desfășurați acțiuni publicitare pentru bunuri sau servicii. ,,Curieraș” își rezervă, de asemenea, dreptul de a retrage și / sau suspenda orice mesaj cu conținut ilegal sau ofensator, fără notificare prealabilă sau notificare ulterioară.

Utilizatorul se poate opri oricând din utilizarea site-ului, dezabona de la noutăți și de a solicita preferințele în legptură cu stocarea și folosirea datelor personale. 

„Curieraș” nu are obligația de a verifica și nu verifică identitatea Utilizatorilor, veridicitatea, validitatea, dacă datele pe care le furnizează sunt complete și / sau reale.


„Curieraș” nu va verifica produsele care pot fi colectate sau trimise prin comenzile făcute prin intermediul site-ului.


„Curieraș” exclude orice răspundere pentru daunele de orice natură care s-ar putea datora utilizării ilegale a site-ului de către utilizatori sau care s-ar putea datora lipsei de veridicitate, validitate, completitate și / sau autenticitate a informațiilor pe care utilizatorii furnizează altor utilizatori despre ei înșiși și, în special, deși nu este exclusiv, pentru daune de orice natură care ar putea fi cauzate de o însușire a unui terț de către un Utilizator în orice fel de comunicare făcută către prin intermediul site-ului. În special, „Curieraș” nu este responsabil pentru utilizarea site-uluii, precum și pentru comenzile pe care un terț le poate face din contul Utilizatorului.
În pofida celor de mai sus, „Curieraș” își rezervă dreptul de a limita, total sau parțial, accesul la site anumitor utilizatori, precum și de a anula, suspenda, bloca sau elimina anumite tipuri de conținut, folosind instrumente tehnologice adecvate pentru efect, dacă a știut efectiv că activitatea sau informațiile stocate sunt ilegale sau că dăunează proprietăților sau drepturilor unui terț.

„Curieraș” își rezervă dreptul de a modifica, în orice moment și fără notificare prealabilă, aceste Condiții generale de utilizare. Utilizatorii trebuie să citească cu atenție aceste Condiții generale atunci când accesează site-ul. În orice caz, acceptarea Condițiilor generale va fi un pas prealabil și indispensabil pentru accesarea serviciilor și conținutului disponibile prin intermediul site-ului.


De asemenea, „ Curieraș” își rezervă dreptul de a efectua, în orice moment și fără a fi nevoie de o notificare prealabilă, actualizări, modificări sau ștergerea informațiilor conținute în Site-ul său, în configurarea și prezentarea sa și condițiile de acces, fără a-și asuma nicio responsabilitate pentru aceasta.

S.C. Marketix S.R.L. (Curieraș) este proprietar sau titularul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală și industrială incluse în site, precum și a conținutului accesibil prin intermediul acesteia. Drepturile de proprietate intelectuală ale site-ului, precum și: texte, imagini, design grafic, structură de navigație, informații și conținut care sunt colectate în aceasta sunt deținute de SC Marketix Srl, căreia îi corespunde exercitarea exclusivă a drepturilor lor de exploatare în orice fel și, în special, drepturile de reproducere, distribuție, comunicare publică și transformare, în conformitate cu legislația românească privind drepturile de proprietate intelectuală și industrială.


Autorizarea Utilizatorului pentru acces la site nu implică renunțarea, transmiterea, licența sau transferul total sau parțial al drepturilor de proprietate intelectuală sau industrială de către SC Marketix SRL. Nu este permisă ștergerea, sustragerea sau manipularea în niciun fel a conținutului site-ului Curieraș. De asemenea, este interzisă modificarea, copierea, reutilizarea, exploatarea, reproducerea, comunicarea publică, încărcarea fișierelor, trimiterea prin poștă, transmiterea, utilizarea, tratarea sau distribuirea în orice fel a conținutului integral sau parțial inclus pe site.

Dacă oricare dintre clauzele prezentelor condiții generale este nulă, se va considera că nu a fost stabilită. Respectiva declarație de nulitate nu va invalida restul contractului, ceea ce își va menține valabilitatea și eficacitatea între părți.

Relația dintre „Curieraș” și Utilizator va fi guvernată și interpretată în conformitate cu Condițiile generale care în termeni de interpretare, validitate și execuție vor fi guvernate de legislația română iar eventualele litigii sunt de competența instanțelor judecătorești din Iași, Romania.

1. Obiectele excluse de la transport:

  • arme de foc, de înjunghiere, de tăiere; muniţie, explozivi;
  • materiale radioactive, inflamabile, toxice, caustice, materiale inflamabile și explozive, respectiv obiecte care conţin acestea;
  • plante și animale vii;
  • rămășiţe pământești;
  • obiecte care sunt ofensive faţă de sentimentele de pietate, cenușă funerară;
  • alcool în cantitate comercială, respectiv tutun în orice cantitate;
  • narcotice, droguri și alte materiale halucinogene și definite în codul penal;
  • obiecte împachetate necorespunzător;
  • produse periculoase conform ADR;
  • produse împachetate în pungi, saci, saci din pânză;
  • produse lichide care nu au fost împachetate în mod corespunzător;
  • arme: arme de foc, carabină, pușcă, muniţie, componente ale armei de foc, cuţite, topor, etc.
  • materiale inflamabile (de exemplu: benzină, motorină, păcură, gaz lichefiat);
  • băutură spirtoasă, produse alcoolice preparate acasă;
  • materiale periculoase: materiale explozive, explozibili, materiale inflamabile, materiale cu efecte toxice sau caustice, materiale radioactive, materiale infecţioase sau cu risc de infecţie, soluţii periculoase omului, respectiv orice alte materiale, care pot avea efecte nefavorabile, din cauza caracteristicilor sale, asupra celorlalte colete respectiv asupra personalului;
  • animale vii sau moarte, plante, alimente;
  • probe sanitare (inclusiv fluide corporale și probe de ţesut);
  • rămășiţe umane și cenușă;
  • blană și haine căptușite cu blană;
  • bani în numerar: bani în numerar (bani de hârtie sau monedă) în orice valută, mijloace de plată care înlocuiesc banii în numerar: de exemplu card bancar, card debit, bonuri de masă, tichete de vacanţă, hârtii valorice, dar și cartelă de telefon pre-pay, cartelele SIM activate, și chiar și timbrele nefolosite;
  • lingouri de aur;
  • bijuterii din metale preţioase sau din pietre preţioase;
  • obiecte care nu pot fi înlocuite sau unice;
  • materiale periculoase omului și animalelor;
  • instrumente periculoase pentru oameni și animale, care pot curma viaţa
  • materiale, obiecte, instrumente în special periculoase pentru siguranţa publică
   materiale radioactive;
  • alimente perisabile, alimente îngheţate;
  • hârtii de valoare, metale preţioase, pietre preţioase;
  • obiecte din porţelan și ceramică;
  • mobilă fără ambalaj;
  • produse neambalate;
  • produse deteriorate;
  • aerosol, dezodorizant, loţiune după bărbierit
   lac de unghii;
  • gaz, dispozitive pirotehnice (de exemplu: spray cu gaz);
  • stingător
  • vinietă
  • toate celelalte obiecte, care teoretic pot pune în pericol viaţa umană, mediul, siguranţa publică, siguranţa statului, curierul, respectiv partenerii, colegii și vehiculele noastre;
  • medicamente;
  • conserve, compoturi și murături (ambalaje din sticlă și plastic).

2. Obiecte care pot fi transportate în mod condiţionat:

  • ecran LCD sau cu plasmă, monitor cu plasmă;
  • ecran CRT;
  • ecran cu LED;
  • mobilier montat pe paleţi (condiţie: cutie de carton căptușită corespunzător);
  • alimente perisabile.

3. Curierul poate refuza ridicarea obiectelor care în mod normal nu sunt supuse interdicţiei, în următoarele condiţii:

  • obiectul care urmează să fie expediat a fost ambalat vizibil necorespunzător;
  • colet legat cu bretele;

Curierul nostru, care se deplasează la faţa locului, poate refuza preluarea obiectelor mai sus menţionate și mărfurile neambalate în mod satisfăcător și/sau cele ambalate necorespunzător.

Coletele legate cu bretele sau coletele legate nu pot fi expediate, pentru că ambalajul se poate desface, se poate agăţa pe bandă, putând provoca astfel vătămare corporală.

S.C. Marketix S.R.L. va transporta mărfuri lichide sau perisabile, sticlă, ecran LCD sau cu plasmă, ecran CRT, ecran cu LED, porţelan, picturi, căni, vaze, obiecte ceramice, mobilier fără ambalaj, marfă defectă, numai în baza încheierii unui contract special.

Este obligaţia legală a Solicitantului să anunţe Marketix SRL, dacă marfa face parte din materialele periculoase.

În baza regulilor partenerilor firmei, nu se va accepta comanda:

  • pentru transportarea produselor ambalate nesatisfăcător, mărfuri perisabile, infecţioase, dezgustătoare, rămășiţe pământești, animale vii și plante, fructe, șampanie, ţigări și alte produse de tutun.

MARKETIX SRL își rezervă dreptul de a modifica lista de produse interzise pentru livrare. 

Întrebări frecvente

Timpul de livrare este de 30 - 120 min și îți este comunicat imediat după plasarea comenzii. În situații speciale, timpul de livrare poate fi mai mare, fiind comunicat în prealabil către tine.

VEZI LISTĂ TARIFE

  • IAȘI URBAN
   • 17 lei colete și 21 lei cumpărături/cadouri în limita a 15 kg
  • IAȘI URBAN + 5 KM
   • 25 lei colete și 29 lei cumpărături/cadouri în limita a 15 kg
  • fiecare kg suplimentar celor 15 kg se va taxa cu 1 leu/kg
  • + 8 lei pentru fiecare punct de ridicare suplimentar

Desigur. Poți plăti CASH sau cu CARDUL la livrarea produselor.

Livrăm în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul orar 9:00-20:00

  • COLETE - #orice colet, cu posibilitate de Tur și Tur/Retur
  • CUMPĂRĂTURI - #orice: alimentare, bricolaj, pet-shop, etc
  • CADOURI - flori, torturi, sau #orice alt cadou
  • Livrări SPECIALE - ai o "misiune" mai specială? Curieraș o rezolvă

  • sigur că da, putem livra produsele tale favorite din mai multe locuri pentru aceeași comandă
  • vei plăti +8 lei la fiecare punct de ridicare suplimentar

COMANDĂ CUMPĂRĂTURI

MULȚUMIM

Comanda a fost înregistrată!

Veți primi un SMS cu ora aproximativă de livrare.